30 Temmuz 2009 Perşembe

MERHABA PARIS


20 Temmuzda Paris'e Merhaba dedim.Butun cekiciligi ile selemladi beni tekrar.
Kendimi cok rahat hissettigim bu tilsimli sehir her zaman beni cezbetmistir.

Burada bulunma nedenim is tabii.
Sonbaharda yapilacak V.I.P dugunu icin gelinin cok yakinina kiyafet aramak .
Tabii Haute Couture olmasi sart kacinilmaz.
Butun Couture kolleksiyonlarini defalarca gozden gecirdim istege en uygun kiyafet hangisi olabilir diye .Ve gecen postumda da soyledigim gibi Couturun en guzel kiyafeti Jean Paul Gaultier'in Platinium Blonde adini verdigi bu sahane tuvaleti ismarlamak icin girisimlere basladim.

Couture sorumlusu Madamdan randevu alip Rue Saint Martin deki devasa binada elbiseyi gormeye gittim.

Tam tahmin ettigim gibi cok guzel esmer yanmis bir tende harika duracak bir tuvalet.

Ince organza uzerine tek tek elde islenmis gumus renkli kucuk parlak pullar eteklere dogru altin sarisi oluyor. Sadece dusundugum nokta agir olmasi tabii okadar pul tabii ki agir olacak.
Birtek dezavantaji bu elbiseyi giyecek kisi bunu goze alabilir mi? Ben olsam goze alirim vallahi.

Tuvaletin arka tarafini hicbir yerde gormemistim ve epeyce merak etmistim . Ama arka tarafi da ayribir guzel ve resimledim meraklar giderilsin diye.
















Uzun yillar unlu modacilara Haute Couture siparisleri verdigim icin fiatlardan haberim var ve bu tuvaletin fiati da emegine gore epeyce iyi.Kacirmamak gerek.

Ekonomik kriz fiatlari asagi cekmis gibi.Son yillarda ucan fiatlar yuzunden epeyce couture musterisi azaldi ve bu yuzden cok az couture tasarimi yapildi.Bakalim gelecek gunler ne gosterecek ?

Bu arada defiledeki kiyafetlerin hepsi karsimda duruyordu goz atma firsatim oldu.
Hayranlikla seyrettim inceledim dokundum modaci olmak icin hakikaten sanatci bir ruha sahip olmak gerekiyor moda bir sanat bunu bir kere daha anladim.

Gecen postumda sormustum hakiki mi bunlar diye . Evet o Kroko tulum hakiki ve inanilmaz guzel bir rengi var ne mavi ne yesil o deriye o renk nasil tutturulmus inanmak zor.


16 Temmuz 2009 Perşembe

JEAN PAUL GAULTIER 2010 Couture




































2010 Paris Couture Haftasinda dikkatimi yine Gaultier cekti .Her zaman begendigim cizgileri ile
bu defa da beni yaniltmadi.

Cocuklugumda seyrettigim yabanci filmlerdeki Birigitte Bardot, Raquel Welch, Sophia Lauren gibi Hollywood yildizlari kiyafetleri ile bu show beni yillar oncesine goturdu.

Yukaridaki lame elbiseye hayran oldum. Goruldugu gibi degrade lame kumas, eteklerde dore oluyor .Marilyn Monroe yuruyor.

Bence moda haftasindaki en guzel gece elbisesi bu.

Bu modele uygulanacak baska sac modeli dusunemiyorum.

Zaten showdaki Veronica Lake, sac modelleri ayri bir konu ayri bir guzellik.

Kumaslarla kombine edilmis deriler, suedler, metal tokalar , exravagant kurkler, tasarimcinin en cok kullandigi meterialler olmus. Ama guzel olmus.

Dikkat ceket omuzlar , ince beller, korsetler, asker ve savasci siluetleri oldukca sik cizgilerle vurgulanmis.

Sadece birkac modele cevrecilerin razi olmayip tepki gostereceginden eminim.































Evet cevreciler buna razi olamazlar kroko deri overall ve kocaman kurk manto!!! Hakiki mi bunlar???

14 Temmuz 2009 Salı

AYAKKABILAR KONUSSUN


Benim de boyle ayakkabilarim olsaydi ben de kivirirdim pacalarimi dogrusu.Paris Couture Haftasinda anlasilan
ziyaretcilerin ayaklari konusmus konusabildikleri kadar.

Ben konusmayayim fazla sizler seyredin. Konusun bakalim ne diyeceksiniz.


Offf mu dersiniz Vayyy mi , Wowwww mi ?


















Paris Moda Haftalarindan muhtelif ayakkabi modelleri sokak modasi canli canli




















12 Temmuz 2009 Pazar

2009 SONBAHAR TOPSHOP





Modayi seviyorsaniz her zaman trendy gorunmek istiyorsaniz ama markalara para harcamam diyorsaniz TOPSHOP az parayla modern gorunumuzun yeri olmalidir. Iste sonbahar kiyafetleri asiri modern ve trendy.


Topshop su gunlerde magzalarinda indrimli Bohem stile devam ederken yeni sonbahar giysilerini satisa sundu.

1.Horror Girl
2.Manhattan Kokteyl
3.Marianne
4.Highland Fling

Dort katagoride toplanan giysilerde pullar, studlar, sexy parti ve rock stili,deriler, suedler,tuyler,sacaklar,kareler ve cizgiler var.


Asagida sonbahardan birkac kombinasyon yaptim .Bu urunler su anda topshop magzalarinda yeniler arasinda bulunuyorlar.

















8 Temmuz 2009 Çarşamba

SHOPMATIK

Nihayet birkac birsey alip alis veris krizimi dindirmeya calistim.

Yandaki jumpsuit tulum H&M den her ne kadar H&M butun dunyayi sarmis olsa da ben mallarini kaliteli bulmuyorum kumaslari cok uyduruk.

H& M ile tanismam 1994 yili kisinda oldu. Genevre'de Tranvay yolu uzerinde Heinz & Maurice adi ile bu magzayi buldugum da cok sevinmistim cunku modelleri guzel fiatlari cok uygun idi, fiatina gore kalitesi de uygun idi.O zamanlar oyle her yerde magzasi yok idi. C& A le tanismam da ayni zamana denk geldi.Bu iki magza yan yana benim butun ihtiyaclarimi karsilamisti.Ama simdi dusundugumde H& M ne kadar yol kat etti ve butun dunyayi sardi.

Gecen sene New York'ta Fifth Avenue uzerindeki devasa magzasina girdigimde epeyce umitli idim elim kolum dolu cikacagima ama kizimla birlikte hem alt kati hem ust kati iki defa turladigimiz halde herikimizin de eli kolu bos ciktik.

Satis politikasi cok kuvvetli modeller iddiali ama kalite bence sanki buyudukce kalitesini dusurdu, bilmem bu benim fikrim. Yanda gordugunuz tulumun kumasini vasatin alti bir kalitede ama baska yerde tulum bulamadim ve bunu aldim.








Yandaki uzun tunik gomlek Zara'dan . Cok hafif bir kumastan yaz gunleri icin cok kullanisli.

Bir baskasi cicekli kumastan ayni model daha hosuma gitti ama beden kalmamisti bedenime uydugu icin ve gelecek mevsimde cok fazla cizgili ve kareli kumaslardan yapilmis kiyafetler revacta olacagi icin aldim.

Hadi bakalim tarihce oldu Zara ile de 1995 yazinda
Marbella'da tanistim. O zaman Zara daha dunyaya acilmamisti. Cok begenmistim. Modelleri ve kalitesi fiati cok iyi idi ve bugun hala ayni kaliteyi koruyor.











Yandaki jeans kumas bol kesim rahat pantolon cok isime yarayacak. Zira ben kalin kumas kot pantolonlari yazin giyemiyorum.

Hafif ve dokumlu bir kot kumasi rengini de cok sevdim .O da Zara'dan
















Sandallar da Zara'dan . H&M de begendigim sandala benziyor ama topuk farkli .

Numarami bulunca atladim ustune zira cok rahatlar.eee Ispanya'nin ayakkabi kalitesi Italya'dan sonra geliyor.Kacirilmaz
hem organik, topuk tahta deri tabii.














Yine yanda Nine West cift platform sabo terlikler oldukca yuksek olmasina ragmen cok rahatlar.

Cok yeni bir model degil ama neon renkli oldugu icin tercihim oldu.

Ayaklarimin en rahat ettigi marka Nine West. hem cebime hem ayagima uygun.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

BIKINI ve MAYOKINI' ler





Yaz aylarinin en guzel olayi tatil. Butun biryil ozlemle beklenen olay,daha birkac ay oncesinden hayallenen tasarlanan. Acaba ne giysem?Nasil havali olsam nasil sexi olsam? Bunlardan en onemlileri BIKINIlerimiz, MaYokinilerimiz.Acaba bu yaz kumsallarda ne hava esecek?

Tabi deniz kiyafetlerimiz trendlerden payini almislar yine. Renkler renkler,cicekler, sari, yesil,mor, kirmizi, mavi,siyah beyazdan vazgecinir mi hic.

Cizgiler gokkusagi gibi aciktan koyuya giden tonlar, ressamin panosu gibi firca vuruslari.
Gecen sene kendini gosteren degisik renkte alt ve ust kombinasyonlar epeyce benimsenmis olarak karsimizda kumsallarda,beach kluplerde.Ve bu sene diger yazlardan farkli folklor cizgileri bikinilerde mayokinilerde oldukca guzel bir akim olmuslar,Bu folk desenlerini en iyi tamamlayan kocaman aksesuarlar.Tahta, kemik,ip,deri kolyeler,bilezikler,kupeler.Sac bantlari kiyafetinizin rengine gore bazen cok sakin bazen isyankar.Gunes gozlukleri iri plastik cerceveli pembe,mavi,beyaz.Sapkalarimiz, kimilerimiz normal kasketleri secerken pariltili,tasli olmasina dikkat etmis,kimilerimiz buyuk daire sapkalari yeglemis ama hep kadinsi ve seksi kalmak ugruna.


Fazla kilolardan kurtulup vucudumuza uygun deniz kiyafetini nasil sececegimiz esas mesele. Guneslenmeye basladigimiz ilk gunlerde bikini veya mayokinimizin renk tonlarinin koyu ve daha sonraki gunlerde tenimiz koyulastiginda daha acik ve parlak renklerden olmasi, modaya uygun olumlu gorunusu elde edebilmek icin gereklidir saniyorum. Nasil??Hazir miyiz yaza tatile denize??


1 Temmuz 2009 Çarşamba

ALISVERIS- SHOPMATIK

Artik Temmuz ayina girdik. Ucuzluklar da basladi.Soyle bir carsiya cikayim birkac birsey alayim dedim ama hevesim yarim kaldi. Kriz mi carpti magzalari ne! alacak birsey bulamadim.Asagida internette buldugum parcalari magzalarda bulmam imkansiz.Gec mi kaldim satilip bitti mi bunlar? Aslinda ihtiyacin olan parcalari ucuzlugu beklemeden almak bana daha mantikli geliyor. Ucuzlugu bekleyeyim uc bes kurus tasarruf edeyim derken firsati kacirip elim bos donmek benim canimi sikiyor. Bence begendigin bir sey oldumu hemen al prensibini yurutuyorum son bir senedir. Ama ucuzluk baslayinca da magzalari dolasmaktan kendimi alamiyorum.Indirimlerde onceden gozune kestirdigim almayi dusundugum seyi bulmam cok az bir ihtimal ya bedeni kalmiyor ya istedigim renk olmuyor veya hic kalmiyor, denk gelen parcalar keyfe keder alsam da olur almasam da. Ama tabii aliniyor.


Elbise Dorothy Perkins









Ayakkabi H&M















Cok renkli canta Accessorize


Kisa Tulum Romper Topshop



Mavi Elbise Mango



















Gozluk Rayban
















Sapka Aldo Aksesuar




















Mavi Bikini Miss Selfridge






Bikini River Island





Plastik Terlik Beta Ayakkabi